Over Rombouts

Meer over onze kwekerij, de planten en het milieu

Rombouts Planten wordt met hart en ziel gerund door Paul en Christianne. Een familiebedrijf dus, dat van bij het ontstaan in 1995 gestaag is blijven groeien. Inmiddels wordt zowel in de volle grond alsook in containers  gekweekt, vooral sierheesters, bamboe en siergrassen. Sedert 2004 is het bedrijf verder geprofessionaliseerd en omgevormd naar een BVBA. Klanten zijn uitsluitend professionelen zoals tuincentra, tuinaanleggers of overheden zoals gemeenten.

rombouts-eiOnze planten

Onze planten kan u makkelijk herkennen aan het foto-etiket in de vorm van een ei. Niet toevallig gekozen, want we kweken alles vanaf het "ei", dus van stek tot leverbare plant. Zo hebben we een accurate controle over het volledige groeiproces.

Wanneer u dus het foto-etiket ziet, weet u dat het om een natuurproduct gaat waar intensief en met liefde aan gewerkt is. Het etiket staat garant voor kwaliteit en wij zijn zodanig overtuigd van onze kwaliteit dat we - in tegenstelling tot wat in onze branche de gewoonte is - het principe van "niet goed, geld terug" hanteren!

Onze klanten

  • Tuincentra: de planten kunnen eventueel geleverd worden op CC-karren, zijn voorzien van een label en ze kunnen op aanvraag eventueel ook een foto-etiket krijgen
  • Tuinaanleggers: voornamelijk planten voor de vollegrond (zoals buxus, prunus en thuja's) vinden hun weg naar de gespecialiseerde tuinaanleggers
  • Detailhandel: de planten die in massa gekweekt worden, zoals roosjes en siergrassen (miscanthus-soorten en pennisetums), zijn ideaal voor de detailhandel
  • Overheden en gemeenten: vooral bodembedekkers en vaste aanplantingen, populair zijn de prunus laur. 'Otto Luyken', lonicera's en hedera's.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Als plantenkwekers zijn we nauw verbonden met de natuur, het is onze plicht om een steentje bij te dragen voor een beter leefmilieu.
  • Groene stroom: zonnecellen zorgen voor het opwekken van groene stroom.
  • Water: op ons bedrijf is er een opslag en verzameling van regenwater van daken en serres in een waterbassin van maar liefst 3.000.000 liter. Het beregeningswater in de serre wordt ook terug opgevangen en in het waterbassin gepompt.
  • Erfbeplanting: de hagen rondom de kwekerij zijn streekeigen. Het onderhoud van de hagen is een nadeel, maar weegt zeker niet op tegen de voordelen: het is mooi, het past bij het landschap, een haag zorgt voor nuttige insecten en is een ideale schuil-en broedplaats voor vogels.
  • Meststoffen: op onze kwekerij wordt er gebruik gemaakt van langzaam werkende meststoffen. De gecoate meststoffen komen langzaam vrij. Op deze manier is er minder nitraat-uitspoeling, wat dan weer ten gunste komt van het grondwater.
  • Afval: waar er gewerkt wordt is er afval. Op ons bedrijf hebben we hier ook aandacht voor. Zo wordt het groenafval verzameld op één plaats op de kwekerij en wordt zo hergebruikt als compost. Dit kan dan weer dienen om onze velden te bemesten.Papier (oa. verpakkingen van potten) wordt apart gehouden en opgehaald. Oude potten/trays worden indien mogelijk herbruikt. Plastiek en kapotte potten worden verzameld en apart afgevoerd.De lege verpakkingen van pesticiden worden verzameld in de daarvoor bestemde zakken en worden ingeleverd op de speciale verzamelpunten.Oude paletten / boxen worden verwerkt tot brandhout.

Rombouts in 't kort

Plantenkwekerij Rombouts is gespecialiseerd in heesters, bamboe en siergrassen. Wij leveren aan professionelen zoals plantenwinkels, tuincentra, tuinaanleggers en overheden – dus niet aan particulieren.

Doorheen de jaren is Tuinplanten Rombouts van een familiebedrijf gegroeid naar een modern uitgeruste onderneming. We kweken zowel in volle grond als in containers. Kwaliteit staat voorop en we zijn trots op de goede naam die kwekerij Rombouts in binnen- en buitenland opgebouwd hebben.

De meeste planten zijn het hele jaar door leverbaar - maar als u ze wenst te verkopen in uw winkel of tuincentrum, moeten ze natuurlijk op hun mooist zijn. Een selectie van planten die er nu aantrekkelijk uitzien, vindt u onder “heesters in bloei” en onder “bamboe & siergrassen”. Wekelijks actualiseren we dat overzichtje van onze “topmodellen”.